FİNANSAL EĞİTİME BAKIŞ - Temizel, Fatih; ÖZGÜLER, İsmet (Business & Management Studies: An International Journal, 2015)
Bu çalışmada Finansal Eğitimin günümüz toplumları açısından taşıdığı önem belirlenmiştir. Bireysel ve toplumsal önemi uluslararası kabul gören finansal eğitimin artırılmasına yönelik organizasyonlar ele alınmıştır. Bu amaçla uluslararası kuruluşların ve ulusal otoritelerin girişimleri incelenmiştir. Bu girişimlerin gelişmekte olan ülkeler için doğru örnekler olarak kabul edilebilecek yönleri ortaya konmuştur. Türkiye özelinde kamu önderliğinde sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile organize edilebilecek finansal eğitim örnekleri derlenmiştir. Finansal Okuryazarlığın ölçülmesi ve toplumsal özellikler dikkate alınarak artırılması konusunda deneyimler araştırılmıştır. Avustralya, Japonya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki uygulamalar ele alınmıştır. Bilgilendirme, Eğitim ve Danışmanlık başlıkları altında finansal eğitime erişim ile finansal hizmetlerin etkinliğinin artırabilmesinin olanaklı olduğu uluslararası deneyimler ışığında ifade edilmiştir.