DİĞER KAPSAMLI GELİR KALEMLERİ İLE İŞLETMENİN PİYASA DEĞERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ - Gürkan, Serhan; Köse, Yasemin (Business & Management Studies: An International Journal, 2014)
Diğer kapsamlı gelir, gelir ve gider hesaplarında henüz tahakkuk etmemiş gerçekleşmiş kazanç ve kayıplardan oluşmaktadır ve gelir tablosunda raporlanan net kar ile kapsamlı gelir arasındaki farkı ifade etmektedir. Diğer kapsamlı gelir ile işletmenin piyasa değeri arasındaki ilişki tartışmalı bir konu olmakla birlikte; finansal performans açısından tüm diğer kapsamlı kar kalemlerini birlikte değerlendirmek yanıltıcı olabilmektedir. Bu bilgi ışığında çalışmada her bir diğer kapsamlı gelir kalemi ile işletmenin piyasa değeri arasındaki ilişki ayrı ele alınarak; değerlendirmelerde bulunulmuştur.