PETROL KURULUŞLARI İÇİN UYGUN YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ANALİZİ - MANIKHONG, Bouasaveng (Business & Management Studies: An International Journal, 2018)
Bu vaka çalışması 1) Yönetim planını ve analizini etkileyen çevresel faktörleri 2) İş çevresindeki rekabeti 3) İş büyütme aşamasındaki olası güçlü ve zayıf yanları 4) Ortakların ihtiyaçlarını 5) İş analizini ve planlarını ana faktörlerle uyumlu bir biçimde ve direct olarak etkileyen altyapıyı ve 6) Laos halkının örgütlerin yönetim sistemlerini etkileyen bilgi birikimi ve yeteneklerini nicel analiz vasıtasıyla ölçmeyi amaçlamaktadır. Nicel analiz, Laos Demokratik Halk Cumhuriyetindeki 16 petrol kuruluşunu analiz etmek amacıyla anket formu şeklinde uygulanmıştır (27 kuruluştan 2’si, Laos yasalarına uygun olmadıkları gerekçesiyle kapanmak üzeredir, 8 kuruluş hükümet tarafından lisanslı olmasına rağmen henüz resmi değildir ve dolayısıyla 16 tanesi aktif olarak faaliyet göstermektedir). 6 bağımsız 4 bağımlı değişken, tüm değişkenlere ait verilerin entegrasyonunu istatistiksel olarak analiz etmektedir. Elde edilen veriler, Yapısal Eşitlik Modelinin örgütün hedefleriyle uyumlu bir biçimde iş planı ve yönetim sistemi oluşturmayla ilişkili olduğunu; bununla beraber çalışanların bu çıktıları hem bir rehber olarak kullanabileceğini, hem bireysel iş performanslarını tespit edebileceklerini hem de ileride elde edebilecekleri faydaları belirleyebileceklerini ortaya koymuştur.