TÜRK KÖKENLİ KOBİ’LERİN MALEZYA’DAKİ FAALİYETLERİNİN İNCELENMESİ - Polat, Refik (Business & Management Studies: An International Journal, 2014)
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ’ler) bütün ülkelerde ekonomik gelişme bakımından önemli bir rol oynadığı inkar edilemez bir gerçektir. Malezya’da KOBİ’ler 2000 yılından beri toplam şirket sayısının % 95’inden fazlasını oluşturmakta ve toplam üretimin % 40’ından, toplam istihdamın % 60’ından ve toplam katma değerin ise % 45’indne fazlasına katkı sağlamaktadır. Bu çalışmanın amacı; Malezya’da faaliyet gösteren Türk kökenli Küçük ve Orta Ölçekli (KOBİ) işletmelerin girişimcilik ve iş başarısının Malezya ekonomisi bağlamındaki katkısının araştırılmasıdır. Bu çalışma kapsamında, farklı sektörlerde faaliyet gösteren Türk girişimciler incelenerek, Türk girişimcilerin nitelik ve özellikleri ortaya konulmuş, onların girişimciliğe ve Malezya’daki iş dünyasının girişimsel sürecine ve ilerlemesine nasıl katkı sağladıkları incelenmiştir. Bu çalışmada ayrıca Türk girişimcilerin motivasyonları, kontrol pozisyonları ve demografik nitelikleri de incelenmiştir.